|
Suținerea disertație | Examen admitere| Sesiuni comunicari
Susținerea disertație:
- 1. Susținerea examenului de disertație se organizeză după următorul program:
- Componenta comisiilor de master data si orele de sustinere pentru , Comisii Master Departament MMUT 2019>
- 2. Informații asupra structurii și modului de realizare a lucrării de disertație.
Studiile universitare de masterat se finalizează prin susținerea publică a unei dizertații, care se face public în fața unei comisii.
Tema dizertației se stabilește de către un cadru didactic cu titlul științific de doctor care își asumă calitatea de conducător de dizertație împreună cu masterandul. Ea se corelează cu programul de pregătire universitară de masterat, cu domeniul de competență al conducătorului de dizertație și cu programele și politica instituțională ale UPT. Temele dizertațiilor și conducătorii lor se aprobă de conducerea facultății sau departamentului independent în jurisdicția cărora se desfășoară studiile universitare de masterat.
Dizertația trebuie să demonstreze cunoașterea științifică avansată a temei abordate, să conțină elemente de originalitate în dezvoltarea sau soluționarea temei, precum și modalități de validare științifică a acestora.
Elaborarea dizertației se face pe parcursul semestrului II al anului de studiu II sau pe parcursul unuia dintre semestrele anului de extensie, atunci când un asemenea an există.
Prezentarea dizertației trebuie să evidențieze contribuțiile masterandului în realizarea ei și în special elementele de originalitate. Aprecierea comisiei asupra dizertației se exprimă prin media aritmetică a notelor acordate de fiecare component al comisiei; notele pot fi de la 1 la 10.
Proba de susținere a dizertației se consideră promovată dacă media notelor acordate de componenții comisiei este mai mare sau egală cu 6. În cazul nepromovării probei de susținere a dizertației, candidatul se poate prezenta la o a doua sesiune, după ce intervine în lucrare în sens corectiv, ținând seama de observațiile și-sau recomandările comisiei. Dacă și la a doua susținere a dizertației masterandul nu obține medie de promovare, el va primi un certificat de absolvire a programului de studii universitare de masterat și foaia matricolă.
- Lucrarea de disertație trebuie să satisfacă cernțele din fișierul anexat, dar și pe cele specifice fiecărui colectiv în parte conform datelor din pagina colectivului.
- HCF-5-23.06.2021HCA-72-06.04.2022>
- Prezentarea Power Point a lucrarii de disertatie va respecta modelul impus de UPT.
- Documentatia scrisa va avea între 30 si 50 pagini de candidat.
- Lucrarea se va depune pe suport de hârtie, întreg materialul va fi arhivat pe un CD anexat lucrării.
Examen de admitere:
- Accesul la studiile universitare de masterat din UPT se face prin concurs de admitere.
Înscrierea la concursul de admitere la studii universitare de masterat într-un domeniu se poate face indiferent de domeniul în care a fost dobândită diploma de licență. Persoanele care, în urma concursului, sunt declarate admise au calitatea de student și sunt referite prin termenul de masteranzi.
În cazul studiilor universitare de masterat organizate într-o limbă de circulație internațională, concursul de admitere trebuie să conțină și verificarea competențelor lingvistice pentru limba de studiu.
Probele de concurs se organizeză la următoarele specializări Comisii admitere master 2019
- Ingineria Relațiilor de Muncă, Securitate și Sănătate în Muncă (IRSSM)
Plan de invatamant
- Sisteme Integrate pentru Fabricarea Agroalimentară (SIFA)
Plan de invatamant
- Managementul Calității Proceselor Tehnologice (MCPT)
Plan de invatamant
- Energoecologie în Domeniul Termic și al Vehicolelor de Transport (EDTVT)
Plan de invatamant
- Sisteme Feroviare Moderne (SFM)
Plan de invatamant
- Tehnici Avansate în Transportul Rutier (TATR)
Plan de invatamant>
- Hidrodinamica Mașinilor și Sistemelor Hidromecanice (HMSH)
Plan de invatamant
- Ingineria resurselor regenerabile de energie
Plan de invatamant
- Ingineria sistemelor de propulsie pentru autovehicule
Plan de invatamant
- Activitatea masteranzilor din cadrul Departamentului este structurată pe mai multe direcții.
În decursul celor 2 ani se realizează activitățile didactice, cercetare, practică și cele de participare la Târguri și Expoziții cu lucrări proprii.
La finele celor 2 ani aceștia vor elabora o lucrare de disertație.
Sesiuni comunicari: